Günümüzde adeta salgın gibi yayılmaya başlayan kronik böbrek rahatsızlığının yaş aralığı da oldukça düşmüştür. Bu durum hem sağlıksız yaşam tarzı hem de farklı hastalıkların sonucu olarak karşımıza çıkar. Kronik böbrek hastalığı önceki senelerde sadece yaşlılarda görülen ve artık böbreğin de yaşlanmış olduğu bir hastalık olarak tanımlanırken artık gençlerde bile görülen bir hastalık olmasıyla birlikte tedavi yöntemleri de aynı derecede gelişmeye başlanmıştır. Maalesef kronik böbrek yetmezliğinin böbrek nakli dışında kesin bir çözümü yoktur. Bu nedenle dışarıdan bir böbrek desteği veriyormuş gibi hemodiyaliz tedavi yöntemi uygulanarak kişilerin yaşam kalitesi oldukça artırılır.
Kronik Böbrek Hastalığı Nasıl Gelişir?
Kronik böbrek rahatsızlığının gelişmesinde çok fazla neden vardır. İlk neden genetik faktörler olarak bilinse de az su tüketimi ve yanlış beslenme tarzı kronik böbrek yetmezliğini tetikler. İnsanlar günde ortalama olarak 2- 2,5 litre arasında su tüketmelidir. Fakat az su tüketildiği zaman böbrek fonksiyonlarını yeterli şekilde işleyemez ve bu durum yavaşlamasına neden olur. Böylece kronik böbrek hastalığı gelişir. Bu hastalık ilk evrelerinde kendini belli etmez. Bu nedenle genelde hastalığın ilerlemiş evrelerinde teşhisi konulur. Bu durumda da böbrek ya tamamen işlevlerini kaybetmiş olur ya da fonksiyonları az çalışır durumdadır. Böbrek nakli kolay bir işlem değildir. Özellikle yaşlıların kaldırabileceği bir işlem olmamakla beraber kolay bulunan bir tedavi yöntemi de değildir. Böbreklerin tam olarak vücuda uyum sağlaması gerekir. Bu da böbrek beklemenin uzun süre gerektiğini gösterir. Fakat böbreklerin uzun süre çalışmaması vücudun çok daha kötü yaşam kalitesine sahip olduğunu gösterir. Bu nedenle iyi bir hemodiyaliz tedavisine başvurmak böbrek hastaları için en iyi yöntemdir denebilir.
Kronik Böbrek Hastalığının Gelişmemesi İçin Neler Yapılmalıdır?
Kronik böbrek hastalığının gelişmemesi için ilk olarak dengeli ve sağlıklı beslenmek önemlidir. Vücut için gerekli olan tüm mineral ve vitaminleri günlük olarak tüketmek gerekir. Bununla birlikte günde ortalama olarak 2,5 litre su tüketmek de önemlidir. Bununla birlikte eklem hastalığı, hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklar da yan etki olarak böbrek hastalığına yol açtığı için bu hastalıkların oluşmaması adına sağlıklı ve dengeli beslenmek önemlidir. Aynı zamanda böbreğin işlevini olumsuz yönde etkileyen alkol, uyuşturucu madde ve sigara gibi etkenlerden de uzak durmak önemlidir.
Böbrek Hastalığındaki En İyi Tedavi: Hemodiyaliz
Kronik böbrek rahatsızlığı olan insanların tedavileri genelde hemodiyaliz olur. Hemodiyaliz adeta bir böbrek işlevi görür. Yani böbrek nasıl kandaki üre, potasyum, kreatin, fosfor gibi maddeleri süzüp vücuttan uzaklaştırıyorsa hemodiyaliz de aynı işlevi yapar. Bu durumda hastanın ilaç kullanmasına ya da ameliyat olmasına gerek kalmaz. Düzenli bir şekilde hemodiyaliz yapıldığı zaman vücut fonksiyonları da eski haline geri dönecektir. https://bogazicidiyaliz.com.tr adresinden siz de son derece kaliteli hemodiyaliz aletlerinden tedavi görebilirsiniz. Uzman doktor ve hemşirelerin kontrolünde olan bu işlem sayesinde kendinizi eski sağlığınızda hissedebilir, böbrek hastalığının getirdiği olumsuz yan etkileri tamamen bitirebilirsiniz. Hemodiyaliz aleti ve yapımı oldukça önemlidir. Doğru derecede ve doğru makinede yapılması tedavinin püf noktasıdır. Yanlış işlemler ve yanlış teknikler sonucunda hastalığın daha kötüye seyretmesi de söz konusudur. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adın adresimizden en kaliteli tedaviyi alabilirsiniz. Aynı zamanda hemodiyaliz işlemiyle birlikte böbreklerin daha fazla işlevini kaybetmemesi adına takip edilmesi gereken önemli beslenme tarzları da vardır. Bu beslenme stilleriyle birlikte kaliteli bir yaşama sahip olabilirsiniz. Uzman doktorlar hemodiyalizle birlikte nasıl beslenmeniz gerektiğini söyleyecektir.