Hastalık taşıyan böcek ve haşereler, yaşadığımız, çalıştığımız ve hayatımızın çoğunu nerede geçirdiğimiz sağlığımız üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Bu zararlılar, yaşadığımız her yerde istenmeyen parazitlerdir. İnsanlar bu canlılardan tiksinmekle kalmaz, aynı zamanda sarılık, veba, tifo gibi hastalıklara da neden olurlar. Bu canlılara karşı mücadele haşere kontrolü ile yapılmaktadır. Bu canlılar insan vücudunu ısırdıklarında kendi salgılarını bırakarak insan derisinin dokularına zarar verirler. Bu canlılardan biri olan kaşınan böcek insan derisinde aşırı kaşıntıya neden olarak deride kızarıklıklara neden olur.
Haşere İlaçlama oldukça önemlidir. Jel püskürtme yöntemi adından da anlaşılacağı gibi jel (yapışkan tablet) şeklinde uygulanmaktadır. Bu yöntem son 20 yıldır yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu ilaçlama yöntemi diğer ilaçlama yöntemlerine göre tüm zararlılar için kullanılmaz. Püskürtme yönteminden bir diğer farkı ise daha kalıcı özelliklere sahip olmasıdır. Jel ilaçlamadan sonra oluşabilecek böcek yuvalarına güçlü bir etki yapacak kadar dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır.
Haşere İlaçlama Nasıl Gerçekleşir?
Tarımda kullanılan haşere ilaçlama ortak adı insektisit’dir. Bu ilaçları uygulamanın birçok yolu vardır. Genel olarak, tüm haşere ilaçlama spreyleri tüm böceklere ve parazitlere karşı etkili değildir. Bu işlemler yapılmadan önce tedavi edilecek parazit belirlenir, bu parazit için etkili bir
ilaç elde edilir, ardından prosedür seçilir ve uygulamaya başlanır. Parazitlerin olduğu yerlerde uygulanmalıdır. Bu yöntem sonucunda kısa sürede zararlılara saldırmaya başlar. Uygulamadan sonra yaşam alanını 2-4 saat kapatın ve 1-2 saat havalandırılmayan alandan uzak tutun.
https://www.bagcigrup.com.tr/hasere-ilaclama/ sitesinden haşere ilaçlama hakkından bilgi alabilirsiniz.